Charlotte Fry - Everdale
The Dutch Masters
© DigiShots
Charlotte Fry - Everdale The Dutch Masters © DigiShots DigiShots

CDI5* Fontainebleau | Charlotte Fry en Everdale naar overwinning kür op muziek, Emmelie Scholtens tweede

Dressuur

Veertien combinaties kwamen aan de start in de CDI5* kür op muziek in het Franse Fontainebleau. In de Grand Prix was het Emmelie Scholtens die er met de overwinning vandoor ging. Vandaag in de kür op muziek moest ze genoegen nemen met de tweede plaats met KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache). De combinatie kreeg 81,82% voor hun kür en moesten Charlotte Fry met KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) voor laten gaan met 82,34%. 

Advertisement

Minimale verschillen

De verschillen waren minimaal en ook in de kür was de overwinning aan Emmelie gegund. Beide amazones reden een foutloze kür en zaten uiterst dicht bij elkaar. Emmelie Scholtens heeft met deze wedstrijd laten zien in topvorm te zijn met haar Indian Rock. Marieke van der Putten werd in de Grand Prix achtste met Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. (v. Totilas). In de kür wisten ze op te klimmen naar de vijfde plaats met 77,24%. Ook in de kür zaten nog wat kleine dingetjes, maar het beeld was meer gelaten en Titanium stond er goed aan. 

Opmars Franse combinaties

De Franse combinaties deden uitstekende zaken. Rising star Pauline Basquin liet al een uitstekende Grand Prix zien en ook in de kür wist ze deze opwaartse lijn vast te houden. In het zadel van Sertorius de Rima Z IFCE (v. Sandro Hit) werd ze derde met 79,89%. De vierde plaats ging naar Corentin Pottier die de Totilas-nakomeling Gotilas du Feuillard naar 78,60% reed.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots