Emmelie Scholtens - Indian Rock
The Dutch Masters
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Indian Rock The Dutch Masters © DigiShots DigiShots

CDI5* Fontainebleau | Emmelie Scholtens en Indian Rock unaniem naar overwinning in de Grand Prix, Fry en Everdale tweede

Dressuur

Emmelie Scholtens en de elfjarige KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache) reden een harmonieuze proef in de CDI5* Grand Prix in het Franse Fontainebleau. Ze wonnen de veertienkoppige rubriek unaniem met 75,48%. Ze bleven hiermee voor de op Britse Charlotte Fry die KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) naar de tweede plaats reed. Hun proef was goed voor 73,54%. Exact dezelfde score werd behaald door de Franse topamazone Pauline Basquin met Sertorius de Rima Z IFCE (v. Sandro Hit). 

Advertisement

Dansend in de regen

Indian Rock beweegt met veel souplesse, lossigheid en blinkt uit in de verzamelde oefeningen. In de regen danste hij door de baan onder Emmelie Scholtens. Vloeiend ging hij over van passage naar piaffe en weer terug naar passage. De wisselseries zijn heel groot gesprongen en daarin kan de hengst nog wat rechter blijven. De uitgestrekte gangen werden voldoende getoond, maar het laatste reed de amazone er nog niet uit. Everdale leek wat gespannen om de baan heen. Ook het halthouden en groeten kon wat vloeiender. Door de spanning is het logischerwijs nog lastiger om de hengst meer voor zich uit te houden. 

Marieke van der Putten

Voor Nederland kwam ook Marieke van der Putten aan de start. Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. (v. Totilas) werd door fouten in de galop achtste met 69,48%. De ruin maakte een ontspannen indruk aan het begin van de proef. Titanium is net zoals Indian Rock heel sterk in de verzamelde onderdelen. In de uitgestrekte gangen zou hij wat met iets meer energie het verschil mogen laten zien. In de zigzag in galop en in de eners sloop een fout wat dure onvoldoendes werden. Zondag staat de kür op muziek op het programma. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots