Isabell Werth - DSP Quantaz
The Dutch Masters
© DigiShots
Isabell Werth - DSP Quantaz The Dutch Masters © DigiShots DigiShots

The Dutch Masters | Isabell Werth onverslaanbaar in de kür op muziek, Fry tweede en Scholtens derde

Dressuur The Dutch Masters

De beste vijftien combinaties uit de Grand Prix van donderdag reden zaterdagmiddag hun kür op muziek. De top drie bleef ongewijzigd. De Duitse Isabell Werth won opnieuw met DSP Quantaz (v. Quaterback). In de kür met een enorm hoge moeilijkheidsgraad kreeg ze een score van 85,25% toebedeeld. Charlotte Fry reed de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) naar de tweede plaats met 82,25% en dat was maar heel iets meer dan Emmelie Scholtens. De Nederlandse reed een geweldige kür met KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache). Ze kwam met haar 82,10% net tekort op Fry. 

Advertisement

Nederlandse combinaties

Marieke van der Putten reed een bijna foutloze kür met haar twaalfjarige ruin Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Een serie ging mis, maar ze had een reservelijn waar ze die overnieuw kon doen. De ruin blinkt uit in de piaffe en passage, maar mag nog wat energieker door de proef blijven lopen. Ze werden zevende met 77,41%. Voor Nederland eindigde Devenda Dijkstra met Hero (v. Johnson) op de elfde plaats met 74,76%. Dirk-Jan van de Water en Hexagon’s Grandville (v. Hexagon’s Louisville) werden veertiende met 71,28%. 

Indian Rock ging ervoor

Emmelie Scholtens vormt een prachtige combinatie met Indian Rock (v. Apache). De elfjarige hengst heeft enorm veel bewegingsvermogen en stond er echt aan. Dit was pure harmonie en wat was de combinatie goed op elkaar ingespeeld. De piaffe en passage onderdelen verliepen goed. In de serie om de twee sloop een fout, dat was erg jammer. In de pirouettes ging de hengst enorm zitten en hij bleef ze klein op de plek draaien. De eners waren foutloos en de amazone reed opnieuw een serie om de twee op haar reservelijn. Deze serie was foutloos en dat kon de schade iets beperken. Tot aan het einde aan toe bleef Emmelie er voor gaan met haar hengst. De overwinning was haar dan ook zeker gegund.

Hoefslag abonnees kunnen hier de liveblog teruglezen.

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots