Jur Vrieling (NED) - Long John Silver 3
FEI Jumping European Championships Milano 2023
© DigiShots
Jur Vrieling (NED) - Long John Silver 3 FEI Jumping European Championships Milano 2023 © DigiShots DigiShots

EK Springen | TeamNL teleurstellend op plaats twaalf na eerste onderdeel, Jur Vrieling levert top prestatie

Springen EK springen Milaan

De springruiters eindigden op het eerste onderdeel van de landenwedstrijd van het EK in Milaan als twaalfde. Bondscoach Jo Lansink gaf van te voren aan niet het onderste uit de kan te willen met zijn ruiters, maar de fouten die gemaakt werden waren niet ingecalculeerd. Jur Vrieling reed als enige van het team foutloos en eindigde op plaats 13. Voor morgen wijzigt Jos de startvolgorde van het team. Willem Greve rijdt dan als eerste, gevolgd door Maikel van der Vleuten, daarna Jur Vrieling en Harrie Smolders is nummer vier van het team.

Advertisement

Het liep niet

De Nederlandse springruiters hoorden zeker bij de favorieten op het FEI EK Springen in Milaan. Maar na de eerste dag, het jachtspringen, staat het team teleurstellend op plaats 12 van de 15 teams. “Het liep gewoon niet. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg”, concludeert bondscoach Jos Lansink.

Zweden

Jur Vrieling reed als nummer drie van de startlijst gelijk een zeer goede foutloze ronde met Long John Silver 3 N.O.P. in een snelle tijd van 75.21 seconden. Omgerekend naar strafpunten is dat 1.62 ten opzichte van klassementsleider Jens Fredricson, die de eerste wedstrijd won in 71.98 seconden. Zweden gaat ook in het landenklassement aan de leiding.

Ongebruikelijke springfouten

Maikel van der Vleuten en O’Bailey vh Brouwershof kregen twee springfouten (58e). Willem Greve en Highway TN kregen een fout. Hij gaf aan dat hij niet goed in het ritme kwam tijdens zijn rit. De eindtijd van 79.13 seconden werd door de fout 83.13 seconden. Op plaats 46 is Greve de nummer twee voor TeamNL. Harrie Smolders en Uricas vd Kattevennen liepen tegen drie ongebruikelijke springfouten aan en staan op plaats 60 in de tussenstand. Kim Emmen die individueel aan start komt met Inflame Go staat op plaats 64 na een rit met twee springfouten en een tijd van 88.83 seconden.

Landenwedstrijd

Donderdag,  in de tweede wedstrijd van de landenwedstrijd, start TeamNL in de eerste groep van landen, dus al aan het begin vanaf 13.00 uur. De beste 10 teams en de beste 50 van het individuele klassement na de tweede wedstrijd op donderdag komen vrijdag terug voor het derde deel van de landenwedstrijd.

Bron: KNHS/ De Hoefslag