Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P. FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots

WB finale springen Omaha | Harrie Smolders stijgt naar zevende plaats, val voor Jur Vrieling

Springen WB finale Omaha

Van donderdag op vrijdagnacht kwamen de springruiters aan de start in het tweede onderdeel. Na de eerste ronde stond Harrie Smolders op de negende plaats met Monaco N.O.P., maar stijgt nu twee plaatsen. Monaco sprong fantastisch, toch had de combinatie een fout. Voor Jur Vrieling volgde uitsluiting door een val.

Advertisement

Medaille nog mogelijk

Op de brede oxer, die voor veel fouten zorgde, kregen Harrie en Monaco N.O.P. een fout en dat betekende vier strafpunten. Tot dan toe was de combinatie de snelste vierfouter. Daar kwam alleen Henrik von Eckermann, de winnaar van de eerste ronde, nog boven. De elfde plaats zorgt er wel voor dat Smolders stijgt naar plaats zeven in de tussenstand. Met omgerekend 5 strafpunten en de twee leiders in het klassement op 0 strafpunten is een medaille zaterdagnacht nog mogelijk voor Harrie, die vorig jaar op de tweede plaats eindigde in de finale in Leipzig.

Val Jur Vrieling

Jur Vrieling was uitstekend onderweg in de tweede ronde met Long John Silver 3 N.O.P. In de voorlaatste lijn viel er een balk en daarna leek de ruin te struikelen, waardoor Jur uit balans raakte en viel. Dat betekende helaas uitstuiting van de wedstrijd en daarmee ook de finale.

De Duitser Richard Vogel won de tweede ronde, gevolgd door Harry CHarles en Andreas Schou. Andreas gaat nu aan de leiding in de tussenstand. In de derde finaleronde gaat het om strafpunten die opgeteld worden bij die van de tussenstand. De combinatie met de minste strafpunten na twee finaleronden wint de wereldbeker.

Bekijk hier alle uitslagen

Bekijk hier de tussenstand

Bron: De Hoefslag/ KNHS