Sönke Rothenberger (GER) - Matchball Old
Festival4Dressage 2024
© DigiShots
Sönke Rothenberger (GER) - Matchball Old Festival4Dressage 2024 © DigiShots DigiShots

Horses en Dreams | Sönke Rothenberger wint kür op muziek met 81%

Dressuur

Na de Grand Prix reden vijftien combinaties vandaag de kür op muziek. De overwinning in deze rubriek werd unaniem toebedeeld aan Sönke Rothenberger die Matchball Old (v. Millennium) naar 80,95% reed. Met zijn kür bleef hij ruim voor op de amazones Sandra Sysojeva en Ingrid Klimke. 

Advertisement

Scores lagen dicht bij elkaar

In de CDI4* kür op muziek reed Sönke een harmonieuze kür. De Poolse Sandra Sysoveja werd donderdag in de Grand Prix opvallend derde en wist haar positie in de kür te verbeteren. Ze werd met een nieuw persoonlijk record tweede met Maxima Bella (v. Millennium). De juryleden gaven 77,27% voor haar kür. De top drie werd compleet gemaakt door de Duitse Ingrid Klimke. In het zadel van First Class 92 (v. Fürstenball OLD) noteerde ze een score van 76,43%. De Finse Emma Kanerva zat Ingrid Klimke op haar hielen. Ze kwam net tekort voor het podium met 76,40% met Feldrose (v. Feuerspiel). 

Er reden geen Nederlandse combinaties mee in de rubriek. Zondag wordt de Grand Prix Special verreden met toppers zoals Charlotte Dujardin en Carl Hester. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots