Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z N.O.P.
FEI Nations Cup Final Barcelona 2022
© DigiShots
Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z N.O.P. FEI Nations Cup Final Barcelona 2022 © DigiShots DigiShots

Maikel van der Vleuten wint GCT Grand Prix Cannes: “Fantastisch gevoel om hier te winnen”

Springen

Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. (v. Bustique) wisten zaterdagavond na een geweldige barrage de 5* Global Champions Tour Grand Prix van Cannes op hun naam te schrijven. In de barrage werd er door dertien combinaties gestreden om de winst. Maikel verstevigde zijn leidende positie in het klassement van de Longines Global Champions Tour en hij won een ticket voor de Superfinale van de tour in Praag.

Advertisement

Hoog niveau 

Maikel mocht als laatste starten in de barrage. Hij was maar liefst 0,55 seconden sneller dan Pieter Devos die tweede werd met Mom’s Toupie de la Roque (v. Kannan). Michael Duffy eindigde als derde in 40,15 seconden. Harrie Smolders had zijn toppaard Monaco N.O.P. gezadeld in Cannes. In de barrage reden ze de snelste tijd, maar vier strafpunten zorgden ervoor dat ze zevende werden. “Het niveau van de wedstrijd was hoog. Ik moest wel wat risico nemen, maar ik wil Beauville dan ook niet overnemen. Het ging gewoon heel makkelijk in de barrage en ik kon het op een hele positieve manier winnen.”

Geweldige overwinning

“Het is een fantastisch gevoel om hier te winnen. Zeker ook de manier waarop mijn paard Beauville Z N.O.P. sprong. Samen met mijn vader Eric had ik een plan bedacht voor deze barrage. Het is geweldig om dat dan zo goed uit te kunnen voeren. Mijn paard wilde net zo graag winnen als ik, dat geeft een geweldig gevoel. Mijn familie en mijn sponsor en eigenaar van Beauville, Marta Ortega, waren er vandaag bij en dat maakte deze overwinning echt een geweldig moment”, is de ruiter uitgelaten. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots