Liv Linssen - Cini W Z
CH Deurne 2024
© DigiShots
Liv Linssen - Cini W Z CH Deurne 2024 © DigiShots DigiShots

NK Deurne | Liv Linssen wint Nederlandse titel bij de children: “Het kon niet beter”

Springen

Deze week staat het Green Valley Estate centraal als Nederlands kampioenschap springen. De eerste titel werd uitgereikt bij de children waar Liv Linssen alle dagen foutloos wist te blijven. Vorig jaar greep de amazone naast het goud, maar dit jaar was ze oppermachtig en won verdiend het goud. 

Advertisement

Zilver en goud

Op de laatste dag werden er twee manches verreden over een hoogte van 1,30m. Liv kreeg geduchte concurrentie van Stella Heijligers die ook alle balken in de lepels liet liggen. In de barrage reed Stella als eerste met Go Go (v. A’lee Springpower). Liv wist als laatste starter nog sneller te finishen en bleef hiermee Stella voor. Het zilver werd omgehangen bij Stella Heijligers en het brons ging naar Joep Schaap met Abbervail Diamant.

‘Ze deed echt alles perfect wat ik van haar vroeg’

“Ik ben echt superblij, heel trots op mijn paard en het kon niet beter!”, vertelt de veertienjarige Liv die naast het goud, ook de dagprijs van de SF Equestrian Prijs met haar Cini W Z (v. Comme Il Faut). Ze vormt nu ruim een jaar een combinatie met de negenjarige Cini W Z. “Ze wil heel graag springen, ze is echt geweldig, ze wil alles voor mij doen en denkt heel goed mee. Ze deed echt alles wat ik haar vroeg. Ik heb de eerste dagen normaal gereden en niet te snel. Vandaag deed ze twee manches perfect en de barrage ook.” De amazone hoopt later dit seizoen wat grote wedstrijden te mogen rijden. “Ik hoop dat ik enkele Nations Cup mag rijden en dat we ons kunnen kwalificeren voor het EK.”

Mooie voorbereiding op het EK

De ponycombinaties streden niet om de Nederlandse titel. Na drie dagen werd Nederlands kampioene Lieselot Kooremans uitgeroepen tot beste combinatie met haar Elando van de Roshoeve. De competitie voor de ponycombinaties in deze entrourage is een mooie voorbereiding op het outdoorseizoen met uiteindelijk het EK als hoogtepunt.

Bron: KNHS

Foto: Digishots