Ebba Danielsson (SWE) - Equus Tame
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Ebba Danielsson (SWE) - Equus Tame Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Zweedse Ebba Danielsson wint U25 1,45m Grand Prix: “Dit was een grote overwinning voor ons”

Springen Jumping Amsterdam

In de U25 Grand Prix op 1,45m werd er gestreden om de Hästens Amsterdam Prijs op Jumping Amsterdam. Negentien combinaties namen deel aan de rubriek en daarvan gingen er tien naar de barrage. De Zweedse Ebba Danielsson was bijna vier seconden sneller dan Hessel Hoekstra. Danielsson zat in het zadel van de tienjarige KWPN-hengst Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot). 

Advertisement

Veel Nederlandse combinaties

Plaats twee tot en met acht werden ingenomen door Nederlandse combinaties. Hessel Hoekstra reed met zijn nieuwe paard Comthago VDL (v. Comme il Faut) een snelle foutloze barrage in 34,61 seconden. De combinatie werd daarmee tweede achter de Zweedse. Iris Michels was verreweg de snelste met Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte). Als snelste viervoeter werd ze derde in 29,60 seconden. Mart IJland en Logan Fiechter maakten de top vijf compleet. 

“Equus Tame is een heel snel paard’

Ebba Danielsson was in de barrage maar liefst bijna vier seconden sneller dan Hessel Hoekstra. “Ik had de rit van Hessel helemaal niet gezien. Ik had het barrageparcours bekeken en in m’n hoofd zitten hoe ik het wilde doen. Dat heb ik precies zo uitgevoerd”, vertelt ze glunderend. Ebba Danielsson reed voor het eerst op Jumping Amsterdam. “Equus Tame is een heel snel paard, die goed springt. Hij houdt ervan als iedereen naar hem kijkt. Ik rijd hem nu een jaar en dit was een grote overwinning voor ons. Ik ben heel erg blij.”

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots