Robin Heiden met Hollywood
Robin Heiden met Hollywood Equigeniek

Subtop | Robin Heiden wint Lichte Tour-debuut met Hollywood: “Ik wist van te voren niet zo goed wat ik kon verwachten”

Dressuur Subtop

Robin Heiden vormt sinds twee maanden een combinatie met de twaalfjarige voshengst Hollywood (v. Cocktail). Het duo reed in Bodegraven hun eerste wedstrijd samen. Na een foutloze proef won de Jazz-kloon de Lichte Tour met 72,94%. 

Advertisement

‘Mooi niveau om te starten’

“Wanneer er zo’n kans op je pad komt, kun je natuurlijk geen nee zeggen. Ik heb deze kans met beide handen aangepakt en ben de eigenaar Stoeterij Broere enorm dankbaar”, vertelde Robin in november. Hoe is het sindsdien gegaan met de combinatie? “Het gaat heel erg goed met ons”, vertelt ze. “We hebben het heel rustig aan gedaan en toen ik hem iets beter leerde kennen zijn we op andere plekken gaan trainen. Naast de begeleiding van mijn ouders zijn we ook één keer wezen lessen bij Anky van Grunsven. Ik wil hem graag ook leren kennen op wedstrijd en we zijn nu in de Lichte Tour begonnen. Zo konden we rustig inkomen en het is een mooi niveau om te starten. Ik heb de proef zelf al vaker gereden met mijn eigen paarden en hij is ook ervaren. Ik vond het een slimme keus om in deze klasse te beginnen en zo ervaring op te kunnen doen.”

‘Het is makkelijker om op hem een foutje te maken’

“Ik wist van te voren niet zo goed wat ik kon verwachten van ons debuut. Ik had nog nooit eerder een paard gestart die al eerder op dit niveau gelopen had. Normaal gesproken leid ik altijd zelf mijn eigen paarden op. De proef verliep heel goed en ik was super tevreden na afloop. Ik was erg blij met de pirouettes, dan kan hij heel mooi gaan zitten. Ook de schouderbinnenwaarts, appuyementen en uitgestrekte draf waren hoogtepunten. In de galop was ik blij dat we al een fijne afstemming konden vinden. Hij is gewend om series om de twee of één te springen en nu moest ik goed opletten dat ik mijn benen stil hield voor de series om de drie en om de vier. Het is makkelijker om op hem een foutje te maken daarin dan op mijn eigen paarden die nog niet zo vaak eners gesprongen hebben”, vertelt de amazone. 

Anky van Grunsven

De juryleden waren net zo enthousiast als Robin. “Ze vonden hem een ontzettend gaaf paard om te zien en heel getalenteerd. Ook schreven ze dat ik hem mooi had voorgesteld. Onze focus lag op deze wedstrijd en de volgende keer wil ik graag de Intermediaire I gaan rijden. De piaffe en passage gaat heel makkelijk met hem en ik hoop dat het ons samen ook goed af gaat. We gaan nu eerst Intermediaire I starten om zo ons startbewijs voor de Intermediaire II te halen. Samen met mijn ouders en de tips van Anky wil ik me hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Anky was heel enthousiast over hem en we hebben aan dezelfde dingen gewerkt als wat we anders met mijn eigen paarden doen. Veel dingetjes komen vanuit degene die erop zit en ook bij deze maak ik dezelfde foutjes. Daar werken we hard aan en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. 

Tweede met One Million op de KWPN-hengstencompetitie

De twintigjarige amazone had een drukke week nadat ze ook al succesvol was op de KWPN-hengstencompetitie in Groningen. Ze werd zesde met Next Romancier (v. Fürst Romancier) met 81,8 punten en tweede met One Million (v. Vivaldi) met 86,4 punten. “De jonge hengsten rijden vind ik ook heel erg leuk om te doen. Ik rijd ze al best wel een tijdje en dan ken je ze al een stuk beter. Ze liepen fijn en de accommodatie was ook erg mooi. Ik was na afloop ook erg blij en ik vind het super leuk om ze te rijden”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Equigeniek