Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

Subtop | Dinja van Liere en Vita Di Lusso winnen Grand Prix-debuut met ruim 76%: “Een foutloze proef op zijn debuut vind ik heel bijzonder”

Dressuur Subtop

Dinja van Liere was oppermachtig op de kaderwedstrijd in Udenhout. Ze debuteerde met de achtjarige ruin Vita Di Lusso (v. Vitalis) in de Grand Prix. Het paar reed een geweldige proef die beloond werd met een droomscore van 76,41%. In de Lichte Tour reed ze Vaderland (v. Vitalis) naar de overwinning met 72,01%. De KWPN-hengst Lowlands OLD (v. Millennium) sloot aan de op de tweede plaats met 71,42%. 

Advertisement

Nagenoeg foutloos 

De amazone van Reesink Horses beleefde een top dag in het Brabantse Udenhout. Begin oktober wonnen ze hun Intermediaire II-debuut met ruim 74%. Dinja vertelde toen al tegen de Hoefslag dat ze haar achtjarige ruin Vita Di Lusso thuis ging voorbereiden op zijn Grand Prix-debuut. “Het ging super goed en ik ben er hartstikke blij mee. Hij liep een top proef en de proef was nagenoeg foutloos. Zeker voor de eerste keer vind ik dat heel bijzonder”, vertelt de amazone. “Vita scoort heel hoog op de harmonie, hij doet alle oefeningen heel makkelijk. Het ziet er simpel uit en zo voelt het ook, er is niet iets wat hij niet goed kan. Voor de passage kreeg hij al een 9 en hij had een droomprotocol.”

‘Ik heb hele hoge verwachtingen van hem’

“Vita Di Lusso is een heel fijn en slim paard die alles heel snel op pakt. Hij leert snel en het is een droom om hem te rijden. Ik heb hele hoge verwachtingen van hem. Eigenlijk had ik die al, maar na deze score zijn de verwachtingen misschien nog wel hoger. Het is moeilijk om deze score te evenaren, maar we reden nu ook een nagenoeg foutloze proef. Er zullen heus nog wel proeven komen waar een foutje in sluipt en dan zal de score lager zijn. Het kan op heel veel dingetjes echt nog beter, maar dat komt helemaal goed als we meer ervaring hebben. We moeten nu kilometers maken en de EK-observaties staan zeker op de agenda met hem”, vertelt Dinja die er een potentiële kandidaat bij heeft richting het Olympische jaar. 

Met Lowlands naar Jumping Amsterdam

In de Lichte Tour reed ze de grote Oldenburger-hengst Vaderland naar het winnende lint. “Vaderland en Lowlands hebben het allebei goed gedaan. Ze liepen beide over het algemeen heel fijn, maar er slopen een paar foutjes in de proef. Lowlands kwam in de pirouette iets achter de teugel waardoor de pirouette op twee benen was. Dat was niet zo mooi. Vaderland had een paar keer dat een losse wissel niet helemaal mooi was gesprongen. Ze kunnen makkelijk hoger scoren, maar het is voor hun ook goed om wat ervaring op te doen. Ik wilde deze kaderwedstrijd graag rijden en voor het nieuwe jaar staat Jumping Amsterdam op de planning voor Lowlands.” 

Hermès

De amazone heeft haar kampioenshengst Hermès (v. Easy Game) weer in training en kijkt uit naar volgend jaar. “Met Hermès gaat het heel goed. We zijn weer vol aan het trainen, maar doen het nog wel op ons gemak. Volgend jaar wil ik met hem alleen de hoognodige wedstrijden rijden zoals de observaties en verder oefenen we thuis verder”, besluit ze. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots