Proud James
KWPN Eerste Bezichting 2022
© DigiShots
Proud James KWPN Eerste Bezichting 2022 © DigiShots

In 2023 goedgekeurde dressuurhengsten presenteren zich op KWPN Stallion Show

Dekhengsten

Fokkerij, sport en show komen samen op de KWPN Stallion Show. Niet alleen worden er nieuwe hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, de hengsten die een jaar geleden een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek kregen en inmiddels zijn goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst komen zich aan u presenteren.

Advertisement

Interessant

De presentatie van de nieuwe jaargang KWPN-hengsten is één van de meest interessante onderdelen voor u als fokker. Hoe zijn deze hengsten onder het zadel en welke ontwikkeling maken ze door? Welke van deze hengsten gaat u wellicht inzetten voor uw eigen fokkerij? Tijdens de presentatie krijgt u een goed beeld van deze grote toekomsttalenten.

Proud James

In het najaarsverrichtingsonderzoek werd Proud James (Jameson RS2 uit Cyraniek elite PROK van Johnson, fokker Yolien van Maasacker) maar liefst met 91 punten ingeschreven, waaronder een alleszeggende 10 voor houding en balans, naast 9’s voor alle overige onderdelen. Pjethro (Kjento uit Jaomie elite IBOP-dres D-OC van Desperado, fokker A.J. Beerens) verdiende zijn dekbewijs met maar liefst 87 punten, beide hengsten komen in Den Bosch hun kwaliteiten onder het zadel showen.

Dressuurbeloftes

Ook de KWPN Select Sale-hengst Pontiac (v. GLOCK’s Total US) ontbreekt niet in de presentatie. Net zoals Pitch Perfect (v. Le Formidable), Powerbank (v. For Ferrero), Perfect Pleasure (v. Kingston Blue Hors), Pablo Picasso (v. Taminiau), Purple Rain (v. Desperado), Powerdale (v. Glamourdale), Pina Colada (v. Governor), Patheon (v. Hermès) en Princedale (v. Glamourdale).

Johan Hamminga

Tijdens de presentatie komen de hengsten één voor één in de baan, Johan Hamminga licht vervolgens de hengsten aan u toe. Zodat u een heel compleet beeld krijgt van deze toekomsttalenten.

De KWPN Stallion Show staat weer in de startblokken. ’s Werelds grootste hengstenkeuring vindt plaats van 31 januari tot en met 3 februari in Den Bosch. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan en KWPN-leden gaan vanzelfsprekend met korting naar de KWPN Stallion Show. Het beloven weer vier fantastische dagen te worden. 

Bestel uw tickets 

Informatie KWPN Stallion Show  

Bron: KWPN