Maddox Mart
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Maddox Mart KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Steffi Verhagen: “Maddox Mart is van PSV naar FC Barcelona gegaan’”

Dressuur

De aangewezen hengst Maddox Mart gaat een sportieve carrière tegemoet onder Matthias Alexander Rath. Steffi Verhagen leverde de Hennessy-zoon zelf af bij de Duitse ruiter. “Ik heb met dit paard alles van het begin tot het eind zelf gedaan’”, vertelt ze. “Dan maak ik het ook zelf af.” Maddox Mart werd geboren bij Lia van Baalen. Daar kocht Verhagen hem als veulen. “Ik volg uiteraard de interessante merries die Hennessy dekt. Deze zag ik toen hij net een dag oud was, en ik was er meteen weg van.’”

Advertisement

Familiepaard

De zwarte kwam bij Verhagen in de opfok en ze maakte hem zelf klaar voor de hengstenkeuring. “Hij is, net als Hennessy, echt een familiepaard. Dat hij dan wordt aangewezen, daar doen we het eigenlijk voor. Het is geweldig dat dat gelukt is, maar tot daar kan ik het zelf. Alles dat erna komt, zoals het rijden, moet ik uit handen geven. Stel hij komt door het verrichtingsonderzoek en wordt goedgekeurd, dan moet je je afvragen: wat gaat hij dekken? Dat dekken is de grootste droom, maar als er een serieus bod komt, moet je het risico niet willen nemen. In de paarden is het niet altijd even makkelijk, en we moeten ervan leven. Dan is de afweging: wat doe je? Matthias had hem op de keuring gezien en zo is het balletje gaan rollen.”

Sterk sportpaard

Dat Maddox Mart bij Gestüt Schafhof alle kansen krijgt, maakt het voor Verhagen extra leuk. “Het klinkt misschien arrogant, maar we hebben zelden zo’n goed paard gehad. Aan de longeerlijn liet hij als zien dat het een ontzettend sterk sportpaard gaat worden. Zoveel paarden koopt Matthias niet, dus dan moet hij er echt iets in zien. Ik ben Maddox zelf gaan brengen omdat hij een heel speciaal paard is voor mij. Ik deed het met pijn in mijn hart, maar van wat ik daar zag sloeg ik stijl achterover. Maddox gaat PSV naar FC Barcelona. Hij heeft het hier natuurlijk hartstikke goed gehad, maar daar is het nog een klasse beter.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan 

Foto: Digishots